Category Archives: Aarde

Democratie anno 2011

Democratie in werking is kiezen voor hem/haar die het best kan vertellen wat de mensen willen horen en, hij /zij die lachend keihard kan liegen.

Voorbeeld.
De situatie van een land is belabberd nog 5 jaar en alles stort ineen. Nu zijn er 2 politici die om de kiezersgunst strijden.
De een is eerlijk en realist en verteld het volkprecies zoals de situatie is en dat er per direct maatregelen moeten worden genomen.
De ander die verkondigd met een ijzeren lach dat er totaal niets aan de hand is.
Het beste komt nog. En nog meer grijzend; We gaan een gouden tijd tegemoet.
Op wie zal het kiezersvolk, die allemaal net een nieuwe auto en huis hebben gekocht, stemmen? En als de ineenstorting nabij is zullen ze zich ook nog afvragen; ‘maar hoe kan dit toch’

Democratie.
Rutte, premier van Nederland, wat een optimisme! En met hem vele politici zijn als mensen die erachter zijn gekomen dat ze een doodlopende weg zijn ingeslagen en wat is Rutte’s oplossing?

Niet omkeren en een andere weg inslaan . Nee, gewoon optimstisch keihard meer gas geven de doodlopende weg in … dan komt er van zelf wel een oplossing?!!?

We zijn met z’n allen erachter gekomen dat de huidige maatschappij een doodlopende weg is ingeslagen en wat is de oplossing die wij met z, n allen bedenken ?
Keihard gas geven de doodlopende weg in?!!? Echt waar.

De huidige DK mens lijkt op iemand die van de dokter te horen krijgt ‘als u nu niet meteen ophoudt met roken en drinken’ = vliegreizen en vlees eten, dan heeft u nog maar 6 maanden te leven! Als u nu wel stopt kunt u nog lang doorleven!

En de dk mens gaat vrolijk fluitend naar buiten meteen een cafe in om lekker te roken en te drinken zonder enig medelijden met zijn 3 kinderen van 2, 4 en 6 jaar die straks zonder ouder een zekere dood zullen sterven.

Gifgrond; dit soort kreten krijg je dan ‘Ontwikkelingshulp is weggegooid geld’ dit is nog waar ook als de grond giftig is en blijft.

Edenisme in bedrijf

Maak elk jaar 20 % meer winst ten koste van alles, snijden in personeel, kinderarbeid, goedkope grondstoffen

Winst is totaal onbelangrijk zorg ervoor dat werknemers gelukkig zijn en gezonde, milieuvriendelijke producten maken in een prettig tempo.

Democratie is onwijze, domme maatregelen aankondigen en nemen als deze in de verkiezingstijd
Stemmen opleveren.

Democratie is valse en loze beloften doen als het maar stemmen oplevert..onmogelijk in Edenisme.

Kapi is drijft op hebzucht en leugen.= TV reclame.
Liegen is toegestaan in reclame. Beroemdheid die nooit cola drinkt mag zeggen dat dit het lekkerste en allergezondste drankje van de wereld is.

Democratie is vaak tegen zijn om het ten val brengen, gewoon tegen zijn om het tegenwerken niet om de argumenten.

Democratie is ook verraad plegen t.a.v. je kiezers of principes alleen om een belangrijke positie of regeermacht te verkrijgen.