Het Boek

Stuur e-mail om boek te bestellen
 Om het boek te bestellen kunt u een email versturen naar: info@edenisme.nl

Over het Boek, Over Edenisme, de Vlinderbeschaving. De mens heeft het in zich en ook de middelen om een Paradijselijke wereld voor zichzelf te creëren. In harmonie met de natuur een prachtige toekomst van vrede, liefde, en geluk staat voor ons. Een beschaving gebaseerd op liefde, delen en vertrouwen.

Om u in de context en geest van dit Vlinderboek te brengen, stelt u zich voor: Men zegt tegen een rups dat zodra zij stopt met bladeren zij vleugels zal ontwikkelen en zal vliegen. De Rups antwoordt met: “Onmogelijk, ik kruip, kan niet zonder bladeren en heb geen vleugels, dat gaat echt niet gebeuren”. En toch gebeurt dit onmogelijke elke dag opnieuw. Ook wij Rupsmensen kunnen mentaal en in bewustzijn vleugels ontwikkelen. Dit eerste boek over het Edenisme wil de weg tonen naar realisatie van de wereld van onze dromen, naar de gelukvolle mens die wij willen zijn, naar de innerlijke en externe vrede die wij zoeken. Om zo dan eindelijk te aanschouwen de hoger ontwikkelde volwassen vlindermens(heid) in ons. De mooiste, liefdevolste, vreedzaamst en meest wijze mens die nu nog in ons rupsmensen verborgen is. Deze Vlindermens kan zich alleen manifesteren in het geldledige. De wereld waar wij al eeuwen van dromen is simpel en eenvoudig wanneer het eenmaal is en functioneert. De vlindermens weet en wil niet beter dan deze samenleving waarin verlichte wezens in, door en op energie van liefde voor elkander doen en laten. Voor de huidige geldrupsmens lijkt het onmogelijk en onhaalbaar. Maar in principe is het makkelijk en simpel: loslaten, stoppen met geld en deze vervangen door liefde. Net zoals de rups bladeren loslaat en als vlinder vervangt met nectar. Wanneer een rups stopt met bladeren (geld) begint het wonder.

Hoe legt men een rups(mens) uit dat er een vlinder(mens) in haar is? dat is waar ik met dit boek een poging toe waag. hoop voor de mensheid. hoop dat het lukt en dat zij voor de toekomstige generaties nu wil verpoppen en metamorfoseren. Het is een keuze maar ook noodzaak.

Hoop dat u na het lezen van dit boek, ondanks het onvolmaakte ervan, gaat dromen, wensen en verlangen naar een vlinderbeschaving op aarde. Dit eerste boek over de edenistische vlinderbeschaving is grammatisch en letterkundig gezien misschien niet perfect maar het beschrijft wel hoe wij de meest perfecte door fysieke wezens gecreëerde, wereld kunnen creëren en beleven. Het is het onvolmaakte boek voor een volmaakte wereld. Kijk aub door de fouten heen en lees de boodschap, de essentie en universele wijs- en waarheden in dit liefdevol en ambachtelijk thuisgemaakte eerste versie over de vlinderbeschaving. Een broodnodig fundamenteel andere en geheel nieuwe visie en filosofie over de toekomst van de mens naar een hogere trede op de evolutionaire ladder van onze geestelijke ontwikkeling. Ontwikkelen van vleugels in ons bewustzijn.

Met edenisme is er een schitterend alternatief en kan er een paradijselijk vervolg zijn voor de mensheid. In het vlinderstadium. Want als er geen alternatief is voor het huidige rupsstelsel, als wij vasthouden aan en doorgaan in de rupsfase wat staat ons dan te wachten, wat is dan het perspectief voor de toekomstige generaties? Nog meer crisis, nog meer oorlog, nog meer vervuiling, nog meer medicatie, nog meer wanhoop, robotmensen of totale zelfdestructie?

De Mens is al eeuwen kruipende en op hetzelfde lage mentale en geestelijke niveau van bewustzijn blijven staan. Het is nu tijd dat wij als mensheid de stap omhoog maken op de evolutionaire ladder naar een hoger geestelijke en mentale ontwikkeling van bewustzijn van het wonder van het zijn.

Dit boek is niet voor een specifieke doelgroep bedoeld maar voor alle mensen, rijk, arm, rood, paars, geel of blauw in de leeftijd van 5 tot 120 jaar. Het weten en ervan bewust worden dat er een prachtige vlindermens in ons schuilt én de toekomst van de mensheid redden en vermooien van de wereld gaat immers ons allen aan.

Eenmaal geproefd van de zoete (nectar) van de vlinderbeschaving zal de mens nooit meer terug willen naar geld (bladeren), nooit kunnen begrijpen dat zij ooit zo bezeten geobsedeerd was met dat geld.

Van rupsje Nooit Genoeg naar vlindertje Altijd Tevreden! 

Net zoals een rups zich niet kan voorstellen dat zij ooit nectar zal eten kan de geldmens zich niet voorstellen ooit op en van liefde te zullen functioneren.

Ik vraag me vaak af: heb ik edenisme bedacht of heeft edenisme mij bedacht? Ik weet het nog steeds niet maar weet wel dat ik dit boek moest schrijven en de wereld in moest doen fladderen. Veel tekst en afbeeldingen zijn meer dan 15 jaar geleden gemaakt of geschreven en blijken nu helaas zeer nauwkeurig de huidige wanhopige en deprimerende toestand te hebben voorspelt. Het huidige stelsel was en is ook zeer voorspelbaar want kan maar één kant op bewegen. De foute en verkeerde. Vraag is alleen nog: hoe erg moet het worden voor wij willen metamorfoseren om het ergste te voorkomen?

Wil de rupsmens(heid) haar hogere zelf en haar wondervolle wereld werkelijk leren zien en kennen dan zal zij vlindermens(heid) moeten willen worden. Een andere mogelijkheid hiertoe is er niet.

Dit boek is niet uitgebracht om mijzelf te verrijken maar om de wereld te verrijken. De (vlinder)mens wil niet zichzelf maar vooral de samenleving verrijken en beleeft zo een rijk bestaan in een rijke wereld. Altruïsme uit egoïsme.

Om het schitterende nieuwe te kunnen omarmen zullen we het lelijke oude moeten willen loslaten.

“Het imperfecte is het meest perfecte” is een filosofische stelling van het edenisme. Een 100 % perfecte (robot)mens of wereld zou niet leefbaar zijn en                                                niet te bevatten zijn voor fysieke liefdevolle wezens.

Edenisme brengt een verbetering van 70% ten opzichte van het huidige maar is gelukkig geen 100% perfecte wereld.

We moeten de natuur zien zoals de vlinder de bloem ziet. Liefdevol, onafscheidelijk met elkaar verbonden en van elkaar afhankelijk.

Edenisme is geen onhaalbare utopie, is juist een realistischer maatschappij visie dan kapitalisme. Rupskapitalisme is onhoudbaar en ondragelijk voor mens en natuur. Vlinderedenisme is oneindig voort te zetten.

Vliegen (in bewustzijn) om dromen waar te maken. Een rups zal als rups nooit kunnen vliegen. De rupsmensheid zal nooit de eeuwige dromen van de mens kunnen realiseren. Om deze dromen te beleven en zin en doel van ons bestaan te ontdekken zullen wij vlindermensheid moeten willen worden want vlindermensheid worden is zin en doel van ons, de rupsmensheid .