Category Archives: Kapitalisme

Democratie anno 2011

Democratie in werking is kiezen voor hem/haar die het best kan vertellen wat de mensen willen horen en, hij /zij die lachend keihard kan liegen.

Voorbeeld.
De situatie van een land is belabberd nog 5 jaar en alles stort ineen. Nu zijn er 2 politici die om de kiezersgunst strijden.
De een is eerlijk en realist en verteld het volkprecies zoals de situatie is en dat er per direct maatregelen moeten worden genomen.
De ander die verkondigd met een ijzeren lach dat er totaal niets aan de hand is.
Het beste komt nog. En nog meer grijzend; We gaan een gouden tijd tegemoet.
Op wie zal het kiezersvolk, die allemaal net een nieuwe auto en huis hebben gekocht, stemmen? En als de ineenstorting nabij is zullen ze zich ook nog afvragen; ‘maar hoe kan dit toch’

Democratie.
Rutte, premier van Nederland, wat een optimisme! En met hem vele politici zijn als mensen die erachter zijn gekomen dat ze een doodlopende weg zijn ingeslagen en wat is Rutte’s oplossing?

Niet omkeren en een andere weg inslaan . Nee, gewoon optimstisch keihard meer gas geven de doodlopende weg in … dan komt er van zelf wel een oplossing?!!?

We zijn met z’n allen erachter gekomen dat de huidige maatschappij een doodlopende weg is ingeslagen en wat is de oplossing die wij met z, n allen bedenken ?
Keihard gas geven de doodlopende weg in?!!? Echt waar.

De huidige DK mens lijkt op iemand die van de dokter te horen krijgt ‘als u nu niet meteen ophoudt met roken en drinken’ = vliegreizen en vlees eten, dan heeft u nog maar 6 maanden te leven! Als u nu wel stopt kunt u nog lang doorleven!

En de dk mens gaat vrolijk fluitend naar buiten meteen een cafe in om lekker te roken en te drinken zonder enig medelijden met zijn 3 kinderen van 2, 4 en 6 jaar die straks zonder ouder een zekere dood zullen sterven.

Gifgrond; dit soort kreten krijg je dan ‘Ontwikkelingshulp is weggegooid geld’ dit is nog waar ook als de grond giftig is en blijft.

Edenisme in bedrijf

Maak elk jaar 20 % meer winst ten koste van alles, snijden in personeel, kinderarbeid, goedkope grondstoffen

Winst is totaal onbelangrijk zorg ervoor dat werknemers gelukkig zijn en gezonde, milieuvriendelijke producten maken in een prettig tempo.

Democratie is onwijze, domme maatregelen aankondigen en nemen als deze in de verkiezingstijd
Stemmen opleveren.

Democratie is valse en loze beloften doen als het maar stemmen oplevert..onmogelijk in Edenisme.

Kapi is drijft op hebzucht en leugen.= TV reclame.
Liegen is toegestaan in reclame. Beroemdheid die nooit cola drinkt mag zeggen dat dit het lekkerste en allergezondste drankje van de wereld is.

Democratie is vaak tegen zijn om het ten val brengen, gewoon tegen zijn om het tegenwerken niet om de argumenten.

Democratie is ook verraad plegen t.a.v. je kiezers of principes alleen om een belangrijke positie of regeermacht te verkrijgen.

Druppels op een gloeiende plaat

Is het dan niet wijs de gloeiende plaat (kapitalisme) te vervangen door een beker (Edenisme)!

De betekenis van druppel op een gloeiende plaat is; zinloos werk, resultaatloze inspanning, werk dat nergens toe leidt, eindeloos doorgaan met zinloos werk.
Een druppel zo omschrijft men vaak de hulp aan arme landen en mensen, zinloos het helpt toch niet en nooit niet, dus waarom?

Waarom vechten voor de natuur? Zinloos, de vernietiging gaat toch door! Dus waarom? Heeft het nog wel zin?

Alle miljarden, TV shows voor Afrika, Haïti, beroemdheden, prinsen en prinsessen, alle inzet lijkt zinloos te zijn, verdampt. Zelfs 1 miljoen goed bedoelde druppels zullen zinloos verdampen en verdwijen op de gloeiende plaat van de huidige wereld.

Zou het de mensheid niet sieren wanneer wij de gloeiende plaat (het huidige wereldsysteem) waar alle goed bedoelde hulpdruppels verdampen en de ellende dus eeuwig blijft, vervangen door een beker (Edenisme) waarin deze liefdevolle hulpdruppels niet verdampen maar vullen de beker die uiteindelijk zal overvloeien de Aarde en uiteindelijk zal leiden tot een wereld zonder honger of oorlog. Kunnen wij ons dit voorstellen? Een wereld zonder hulpbehoevenden. Nooit meer USA voor Afrika of een ‘mooie’ TV show voor honger in Ethiopië! Want de druppels verdampen niet meer..

Druppels in een beker in plaats van een gloeiende plaat! En een ieder zal er van kunnen genieten!

Als wij nu alle goedbedoelde inspanningen die gericht zijn op het geven van druppelhulp stopzetten en eerst richten op het verwijderen en vervangen van de gloeiende plaat door een beker. Edenisme is de beker van liefde die alle druppels van compassie, bewogenheid en hulp zal opvangen en de beker zal eeuwigdurend overlopen en ieder zal ervan drinken en er zal geen dorst meer zijn noch honger op Aarde.

Druppels op een gloeiende plaat.
Zo heet hulp tegenwoordig; liefdevolle druppels die verdampen op de gloeiende plaat dus daarvoor druppels in een kom of beker, liefde dat vloeit over en nooit vergaat.

De Telegraaf
wo 29 jun 2011, 08:46

Oorlogen kosten VS 2600 miljard euro

NEW YORK – De strijd die Amerika sinds 2001 voerde in Afghanistan, Pakistan en Irak kosten de VS in totaal minimaal 3700 miljard dollar (bijna 2600 miljard euro). Dat is de uitkomst van een groot onderzoek van het Watson Instituut voor Internationale Studies van de Amerikaanse Brown Universiteit dat woensdag uitkwam.
Een geschat bedrag van 1000 miljard dollar (ongeveer 700 miljard euro) aan rentebetalingen is niet opgenomen in de berekening.

 

Ook druppels. Misbruikte Druppels, die leiden tot een slechtere wereld. Druppels op een gloeiende plaat. Eeuwige zonde.

Indien God in het Aardse door de duivel kan worden uitgedaagd kan dat ook in het hiernamaals
Dus kunnen zielen van doden bedoeld voor de hemel ook door de duivelse toedoen alsnog in de hel belanden?

Druppels in een beker of kuip (Edenisme)waarin deze liefdevolle druppels kunnen samenstromen en overvloeden de Aarde tot een wereld van blijdschap en vrede, verdampen zullen ze niet.

Een mens bouwt een schitterend mooi huis, richt het volledig in met alle denkbare luxe meubels en apparatuur daarna zorgt hij/zij ook nog dat alle voorraadkasten vol zijn met meer dan voldoende voedsel, lekkerder dan lekker.
Als hij/zij klaar is geeft hij de sleutel aan zijn kinderen en zegt ´hier mogen jullie wonen en leven beheer het huis goed en houd het netjes.
Na een tijd is het huis in deplorabele staat geraakt, vervuild en vernield. Door (wan)’beheer’ van de kinderen is het huis bijna onbewoonbaar gemaakt .

Nu zegt een van de kinderen’kom laten wij samen proberen het huis weer te maken zoals door onze moeder/vader gegeven!”
‘Nee’zegt een ander ‘laat maar gewoon zoals het is onze moeder heeft beloofd terug te komen en dan zal zij die troep wel lekker zelf opruimen.’

De ouder komt terug en treft zijn vernielde schepping aan.
Jij bent nu zelf de ouder die inderdaad terugkomt, welk van de 2 kinderen zal jij nu belonen?